Франківщина запозичуватиме досвід поляків у питаннях налагодження туристичного бізнесу та транспортних зв`язків — Парфан

Минулого тижня з Малопольського воєводства повернулася делегація Івано-Франківської ОДА з новими євроінтеграційними проектами.

Основною метою візиту, як розповідає заступник голови ОДА, член делегації Тарас Парфан, стало вивчення та запозичення досвіту польських колег у економічних та туристичних питаннях.

Також, було обговорено питання транспортного сполучення між країнами. У рамках «Євро - 2012» планується створити прямий маршрут Івано-Франківськ-Краків. Крім цього, на зустрічі було порушено питання утворення постійного авіарейсу Івано-Франківськ-Краків.

«Через те, що «Євро-2012» проходитиме і в Польщі, — зауважує Тарас Парфан, — ми маємо чудову нагоду запозичити досвід підготовки транспортного сполучення до цієї події з польської сторони».

У ході візиту делегація ознайомилася з роботою кількох підприємств та організацій, а також провела зустрічі з їх представниками.

«Такі поїздки корисні для нашої області тим, що Малопольське воєводство за географічним розміщенням та економічно-торгівельними зв`язками дуже схоже з нашою областю. Крім того, щоб не проходити такий непростий економічний шлях самостійно, ми запозичуватимемо досвід сусідів», — каже Тарас Парфан.

Наразі співпраця між Франківщиною та воєводством проходить без угоди, яка буде укладена лише влітку-восени.

«Те, що Польща погодилася працювати з нами, не чекаючи угоди, говорить про те, що співробітництво з нами вигідне сусідам», — пояснює Тарас Парфан.

old_editor, 12.03.2010 14:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини