Надра Банк виплатив клієнтам – фізичним особам понад 100 млн. гривень і пролонгував вклади на суму 133 млн. гривень

У рамках Комплексної програми виплати депозитів Надра Банк з 11 по 23 лютого 2010 року виплатив клієнтам – фізичним особам близько 100 млн. гривень. Сума депозитів, які були пролонговані вкладниками за цей же період, склала 133 млн. гривень.

Програми пролонгації дозволяють продовжити свої вклади клієнтам – фізичним особам Надра Банку за ринковими відсотковими ставками: до 19,5 % у гривні, до 9,5 % – у доларах США й до 8,5 % – у євро. До того ж, вкладники Надра Банку можуть скористатися бонусом +2 % у разі конвертації валютного депозиту (долар США, євро, банківські метали) в гривневий і бонусом +1 % при оформленні депозиту на привабливих умовах строком від 12 місяців для вкладів до 150 тис. гривень.

Коментар Дмитра Дребота, заступника голови правління АКБ «Фінбанк»:

«Упродовж 2009 року спостерігалася чітка тенденція відтоку депозитів у першій половині року до їх сталого приросту вже наприкінці року. Осторонь стояли банки під управлінням тимчасових адміністраторів НБУ, які були змушені продовжувати виплачувати вклади. Серед таких банків можна виділити лише два: РОДОВІД БАНК і НАДРА БАНК. Основна їх відмінність – це різні джерела, які використовувалися банками для виплати депозитів. У випадку з РОДОВІД БАНКОМ – це бюджетні кошти, а НАДРА БАНК був змушений акумулювати власні кошти, які одержував за рахунок обслуговування кредитного портфеля. І якщо врахувати, що в 2009 році банк виплатив 1,9 млрд. гривень фізичним особам лише за рахунок кредитних надходжень, можна говорити про те, що кредитний портфель банку досить якісний.

У цілому результати діяльності НАДРА БАНКУ за 2009 рік дають йому право запустити програми щодо пролонгації депозитів, адже такий крок дозволить банку вижити.

Повернути довіру населення до банків – сьогодні це питання номер один. У зв'язку з цим – підтримка колег, консолідація учасників ринку допоможе швидше впоратися з кризою не тільки НАДРА БАНКУ, а й іншим установам, які опинилися в подібній ситуації»
.

old_editor, 25.02.2010 16:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини