За порушення норм благоустрою відтепер каратимуть великими штрафами — дані оперативної наради

Згідно внесеним змінам до Адміністративного кодексу Україну, зокрема, що стосується статті 152 про благоустрій територій відмінено санкцію попередження, а штрафні санкції зросли в десятки разів.

Про це йшлося на оперативній нараді у міського голови.

«За несвоєчасне прибирання прибудинкових територій, складання будівельного сміття у невідведених для цього місцях, відсутність угоди на вивіз сміття та багато іншого тепер буде каратися набагато жорсткіше. — говорить керуючий справами міського голови Андрій Лис , — Якщо раніше штраф у 17 гривень не хотіли платити і оскаржували його як могли, але все рівно платили, то, на мою думку, тепер, коли штрафи зросли для фізичних осіб від 352 до 1700 гривень, а для юридичних узагалі від 800 і до майже двох тисяч, люди добре подумають, перш ніж робити дурницю».

Також Андрій Лис переконаний, що введення фотофіксації «Муніципальною інспекцією із благоустрою» призведе до зменшення кількості незадоволених та підкреслив, що на сьогодні співпраця із виконавчою службою юстиції бажає бути кращою.

«Я важаю, для кращої роботи інспекції потрібно запровадити «гарячу лінію», щоб кожен міг повідомити про ті чи інші порушення», — каже Андрій Лис.

Проте міський голова навідріз відмовився навіть розглядати таку ідею, зазначивши, що впровадження такої «гарячої лінії» призведе до використання служби у своїх корисливих цілях».

old_editor, 24.02.2010 13:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини