«Свобода» погрожувала розправою членам «Поклику нації», які поширювали газету із критичною статтею про Тягнибока — Тарас Боднар

Голова ГО «Поклик нації» Тарас Боднар сьогодні подає заяву в обласне управління МВС на ім’я генерал-майора Василя Кузнєцова з проханням дати оцінку діям представників ВО «Свобода», які погрожували членам «Поклику нації» розправою та запобігти таким діям в майбутньому.

За словами Тараса Боднара, впродовж минулого тижня члени ВО «Свобода», а саме: Руслан Марцинків, Василь Попович та Михайло Королик намагалися перешкодити членам «Поклику нації» роздавати безкоштовну газету «Дзвони нації». Як припускає Тарас Боднар, свободівцям не сподобалася відверто критична стаття про їх лідера Олега Тягнибока.

Тарас Боднар каже, що хлопцям, які роздавали газети спочатку пропонували продати їх, а зачувши відмову, просто вихоплювали газети з рук і тікали. За його словами, «Поклик нації» навіть має свідків, які втрутилися під час інциденту, і бачили, як Руслан Марцинків вихопив газети і тікав із ними. Проте терпець в членів громадської організації увірвався тоді, коли хлопцям, що роздають газети, почали погрожувати фізичною розправою.

«Ми оголошуємо хрестовий похід проти ВО «Свобода», ми беремо в руки хрест і меч і йдемо проти них», — сказав Тарас Боднар, адже відстоювання права на свободу слова — це божа справа.

«Якщо на сьогоднішній день націоналізм — це те, що показує «Свобода», то мені соромно називатися націоналістом, тоді я просто українець», — сказав Тарас Боднар.

За словами голови ГО «Поклик нації», якщо правоохоронці не зреагують на їх заяву, а «Свобода» і далі погрожуватиме членам організації, то вони подадуть до суду.



old_editor, 09.02.2010 15:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини