Антиколектори розповіли про способи, що не дозволять банку забрати у позичальника квартиру, та як влаштувати кредитні канікули

Позичальники банків, які мають низькі доходи можуть вимагати від банків реструктуризувати свій кредитний борг.

Більше того, за словами Федора Олексюка, згідно закону позичальник має платити не більше чим 35 % від своїх доходів.

«Але на жаль, багато хто про це не знає, — каже Федір Олексюк, — Що потрібно робити, аби у вас не забрали житло? А все просто. По-перше потрібно подати позов в суд для визнання договору недійсним. Тішить, що з кожним днем таких рішень судами України визнається все більше. Також, якщо у вас валютний кредит, тоді можна знову ж подати в суд про визнання договору недійсним. В Україні ні один банк не мав і не має права видавати кредити у валюті».

За словами Федора Олексюка, суд допоможе просто потягнути час на пошук коштів для погашення кредитної заборгованості.

«Це так звані кредитні канікули по-українськи, — розповідає Федір Олексюк, — Є ще один вихід, щоб у вас не забрали квартиру, навіть два. Потрібно, щоб в квартирі були прописані діти, тоді опікунська рада ні в якому разі не дасть дозвіл на виселення або просто перепланувати квартиру. Приміром розбити стіну між кухнею та туалетом. Тоді технічна документація не співпадатиме із реальним планування і це не дозволить забрати банку квартиру у вас».

old_editor, 25.01.2010 15:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини