До Микитина приїхав монгольський стажер

Днями до Івано-Франківська у благодій християнський фонд “Солідарність” приїхав на стажування громадянин Монголії, Пуревжав Церендендев. Про це репортерові MALAKAVA повідомив прес-центр Фонду.

Пуревжав Церендендев представник недержавної організації “Позитивне життя” і опікується проблемою ВІЛ/СНІД вже більше десяти років.

«В Монголії лікарі мало проінформовані про ВІЛ/СНІД і якість підтримки ЛЖВ препогана. Окрім того, дискримінація та стигматизація суспільством людей, що мають позитивний статус доволі висока», - повідомив монгольський стажер.

За словами Пуревжави Церендендева, він приїхав до Івано-Франківська в рамках проекту “Обмін досвідом кращих практик в регіоні.

«Серед представлених 10-ти кращих практик східно-європейського регіону, були: один проект з Вірменії, а решта з України. Я добре знаю, що у великих містах степінь інфікування більша, але і перелік послуг, що надають ЛЖВ відповідний, і дискримінація нижча. Тому зразу зупинився на місті, де кількість мешканців і поширення інфекції менші. Було цікаво, що ж знають жителі Івано-Франківська про ВІЛ/СНІД. Розумієте, ця ситуація дотична до моєї країни», - повідомив Церендендев.

Як повідомляла MALAKAVA, 5–6 березня 2007 року менеджери БХФ «Солідарність» візьмуть участь у тренінгу в рамках проекту ЄС «Вдосконалення багатогалузевих підходів до профілактики ВІЛ/СНІДу серед молоді України».

БХФ "Солідарність" здійснює свою діяльність у Івано-Франківській області з 1998 року. Основними напрямками роботи фонду є благодійна допомога соціально-незахищеним верствам населення: узалежненим від наркотиків та алкоголю, ВІЛ-інфікованим, хворим на СНІД, особам, що вийшли з місць позбавлення волі, психічно хворим та бездомним.

Фонд "Солідарність" офіційно зареєстрований 07 грудня 1998 року Івано-Франківським обласним відділом юстиції. Головою БХФ "Солідарність" є відомий прикарпатський суспільно-політичний діяч Андрій Микитин.
old_editor, 12.03.2008 00:15



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини