В’язні з охотою йшли на вибори. Кажуть, що голосували за краще майбутнє для держави

Виборчий процес триває, а в місцях позбавлення волі вже й закінчився, з самого ранку в’язні виявили бажання реалізувати своє конституційне право. З близько 600 осіб, які перебувають в обласному ДДУПВП ,не голосувало лише близько 19-20 осіб, ті, які не досягли повноліття та особи без громадянства. Двадцять три члени виборчої комісії, чотири кабінки для голосування, все оперативно та швидко. По кілька затриманих з кожної камери приводили та відводили почергово, щоб не провокувати та не створювати конфліктних ситуацій.

Що особливо вразило, кожен в’язень прагне для України кращого майбутнього, розуміє дійсну ситуацію в країні. Вони політично обізнані люди, які неабияк переконані, що їхній голос на благо держави. За словами голови виборчої комісії Андрія Веркалеця, у розпорядженні підсудних телебачення та доступ до агітаційних матеріалів, можливо, вони знають більше за будь-кого, каже Андрій Веркалець. Один із в’язнів Михайло сказав, що частенько разом із своїми співкамерниками вступають в політдискусії, обмінюються думками та інформацією, голосувати, каже Михайло, не те що треба, а обов’язково.

В’язень Володимир Левицький каже, що його голос важить для суспільства, в ім’я кращого життя, допоможе запобігти занепаду країни, на думку Володимира Левицького це зробить Юлія Тимошенко, за яку він проголосував.

Проблем із списками виборців практично не було, говорить Андрій Веркалець, 17-23 справи щодо помилки дати народження, по-батькові чи літери в імені, зміни в списку виборців входять до компетенції виборчої комісії, дані в списку звірялись з особистими камерними паспортами кожного виборця, які засвідчують особу.

Психолог управління ДДУПВП Ігор Івашко, каже, що процедура голосування в установах позбавлення волі нічим не відрізняється від голосування у вільному суспільстві, просто в останньому діють паспорти, а в СІЗО камерні картки.



old_editor, 17.01.2010 20:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини