Електорат Прикарпаття як ніколи розпорошений, адже значна частка виборців і досі підтримує «помаранчевих кандидатів» — Колядко

Спілка молодих політологів України оприлюднила результати соціологічного опитування, що проводилося на Прикарпатті наприкінці минулого року.

За його результатами, першим в опитуванні є чинний президент України Віктор Ющенко — 24.4 %. До трійки лідерів також увійшли Юлія Тимошенко та Арсеній Яценюк — 15.7 та 9.2 % відповідно. Далі список виглядає так: Олег Тягнибок 8.9 %, Віктор Янукович - 7.1 %, Сергій Тігіпко - 3.7 % та Володимир Литвин - 2.6 %. Решта кандидатів набрали разом 2.5 %. Слід відзначити, що великий відсоток виборців, які ще не визначилися та тих, які не підтримують жодного кандидата — 17.5 % і 8.4 % відповідно.

«Електорат Прикарпаття на цих виборах як ніколи розпорошений, тому що значна частка виборців і досі підтримує «помаранчевих кандидатів», — говорить член Спілки молодих політологів України Олександр Колядко, — і як ніколи зараз є велика кількість кандидатів, що позиціонують себе як альтернативу «помаранчевим лідерам».

За словами політолога, велика кількість тих, хто ще не визначився пояснюється просто, люди не можуть вибрати достойного серед багатьох.

«Але, думаю, до виборів вони все ж визначаться, принаймні більшість», — підсумував Олександр Колядко.

Довідка

Вибірка опитування — 1300 мешканців Івано-Франківської області пропорційного віку, статі, освіти. Похибка складає не більше 3 %

old_editor, 11.01.2010 14:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини