Члени виборчих дільниць відмовляються від своїх обов’язків, через свою нефаховість – Іван Маруняк

При відборі кадрів до виборчих дільниць до уваги не бралась, або приділялась мінімальна увага фаховості кандидатів, говорить Іван Маруняк, координатор довготермінового спостереження за виборами в Івано-Франківській області.

В результаті чого, каже Іван Маруняк, склалась така ситуація, коли члени виборчих дільниць відмовляються від своїх обов’язків.

До прикладу, Іван Маруняк наводить 86 дільницю у Калуші, де ще ні разу не проводилось засідань дільниці, і немає кому їх провести, немає організатора, який би зібрав членів комісії. Представники кандидатів у президенти на місцях перед київським керівництвом показують не якісну, а кількісну роботу. Іван Маруняк каже, що питання в тому наскільки добросовісною буде робота таких дільниць.

Довірені особи деяких кандидатів у президенти, як от Броцького, Ракушняка, Противсіх реєстрували кандидатів через штаб Віктора Януковича. Довірені особи кандидатів набирають недостатньо кадрів, щоб доукомплектовувати виборчі дільниці, сказав Іван Маруняк.

Матеріально-технічна база окружних виборчих комісій задовільна, підсумовує Іван Маруняк, але, за його словами, у ОВК №86 міста Калуша, комп’ютери мало не випрошували у міської ради.

old_editor, 29.12.2009 19:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини