Анушкевичус не вийшов на пікет до таксистів, бо його не запросили. Спілкувався виключно з пресою

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус вважає сьогоднішню акцію протесту приватних перевізників міста виключно політичною.

«Ми всі бачимо свідчення того, що виборча кампанія до органів місцевого самоврядування уже розпочалася. На мою особисту думку, таксистів просто використовують у своїх політичних цілях, — говорить міський голова, — У нашому місті ставки єдиного податку для приватних перевізників, зокрема таксистів, одні з найнижчих в Україні, і до того ж вони не переглядалися уже чотири роки. Якщо у 2008 прирівнюючи до курсу долара ставка сягала 16 доларів, то зараз, навіть при підвищенні на 20 гривень вона складатиме усього 13 доларів».

За словами Віктора Анушкевичуса, питання про підвищення ставки єдиного податку розглядалося на бюджетній комісії та раді підприємств, на засідання яких ніхто із приватних таксистів не з’явився.

«Я хотів би порадити таксистам, щоб вони більше не давали себе використовувати. Для цього їм потрібно переобрати своє керівництво, — говорить мер, — Чому вони не пікетували, коли пішла девальвація гривні, коли підвищувалися ціни на бензин — не зрозуміло. А в даному випадку ціна питання усього 20 гривень».

Правда, це все Віктор Анушкевичус сказав виключно журналістам. До таксистів, які пікетували адмінбудинок, він не вийшов, бо його … не запросили.

«До мене не звертався ніхто з проханням, щоб я вийшов. Якщо б мене попросили, я б обов’язково вийшов. Ви ж не ходите на весілля без запрошення», — сказав міський голова, відповідаючи на питання журналістів про те чого він не вийшов до пікетувальників.

Правда, представників перевізників таки запросили на сесію міської ради, на якій мали би затверджувати ставки єдиного податку, щоб вони на власні очі побачили, хто із депутатів голосуватиме за їх зміни, і переконались, що міський голова одноосібно не підвищує податки.

old_editor, 22.12.2009 18:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини