На державну програму підтримки інвалідів передбачено 851 тисяча гривень, але коштів часто не вистачає – Наталія Голубецька

Голови райдержадміністрацій, міські голови зобов’язані створити на місцях всі необхідні умови для безбар’єрного пересування осіб з обмеженими можливостями до соціально-важливих об’єктів.

Про це вчора мовилося на колегії ОДА.

Наразі на належному рівні проведена робота з обладнання вільного доступу до органів виконавчої влади та закладів соціального захисту інвалідів, повідомляє Володимир Стебницький, начальник головного управління регіонального розвитку та будівництва ОДА.

Володимир Стебницький каже, що особливі зрушення у сфері обладнання необхідних спеціалізованих в’їздів до соціальних структур спостерігаються у другій половині 2009 року.

Однак частина закладів, в основному заклади освіти, культури, здоров’я, сільські ради, сільські школи та клуби, бібліотеки старого плану побудови, а отже не розраховані на такі послуги для інвалідів і встановлення їх вкрай проблематичне. У зв’язку з цим в таких будівлях будуть встановлені кнопки виклику, говорить Володимир Стебницький.

Державна програма, в ході якої і будуть обладнувати в’їзди для інвалідів, єдина в Україні, яка покращить всі сфери життєдіяльності людей з обмеженими можливостями, говорить Наталія Голубецька, начальник управління соціального захисту населення Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА.

Наталія Голубецька каже, у бюджеті, на фінансування програми, передбачено 851 тисяча гривень, але коштів часто не вистачає, тому й важко реалізувати всі передбачені програмою заходи.



old_editor, 19.12.2009 16:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини