Таксисти влаштують Анушкевичусу Майдан

Івано-Франківські таксисти погрожують міській владі страйком через підвищення ставки єдиного податку. Нагадаємо, мерія має намір підвищити ставку єдиного податку для деяких видів підприємництва майже на 40 %.

В розмові з кореспондентом «Малакави», голова Асоціації приватних таксистів області Роман Харук зауважив, що влада дуже швидко забула все добре, що таксисти зробили для громади міста під час епідемії грипу, а саме те, що таксисти безкоштовно розвозили лікарів на виклики.

«Зараз ми проводимо наради з усіма водіями таксі, — розповідає Роман Харук, — На даний час у влади немає ніяких ні моральних, ні тим більше економічних підстав для такого збільшення. Сьогодні усе більше підприємств переходять на іншу форму оподаткування».

За словами Романа Харука, влада хоче «залатати» свій бюджет за рахунок малого бізнесу.

«За рахунок тих, хто в будь-яку погоду: в мороз та дощ виходять на роботу, вони хочуть підвищити податки, — каже голова обласної асоціації приватних таксистів, — 10 % автомобілів уже віддали в банки ті таксисти, що не спромоглися виплатити кредит. Ще 30 % знаходяться в кредиті. І сім'ї цих людей з натугою повинні їх віддавати».

Роман Харук каже, що реакція на такі дії влади у таксистів дуже бурхлива. Люди просто не розуміють причин.



«Я маю намір зв'язатися із представниками торгівлі і з'ясувати, що вони думають з цього приводу. Я не виключаю варіант Майдану у Івано-Франківську
, — говорить пан Роман, — Ми покажемо владі, яким він повинен бути».

old_editor, 30.11.2009 19:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини