Повторення Майдану 2004 можливе - політолог

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко не виключає можливості повторення Майдану 2004 року. Про це він заявив в інтерв’ю 5 каналу.

На думку політологів, зараз Юрій Луценко разом із «Народною Самообороною» визначаються зі своїм політичним майбутнім.

«На даний момент ідуть перемовини «Самооборони» із Юлією Тимошенко про їхню підтримку їй, як кандидата в президенти, - повідомив «Малакаві» член спілки молодих політологів України Олександр Колядко, - Щодо повторення Майдану, про яке говорить Луценко, є в принципі можливим, якщо Тимошенко вдасться себе подати, як продовжувача справи Помаранчевої революції, і якщо вона зуміє переконати голосувати за себе тих, хто у першому турі підтримав інших «помаранчевих» кандидатів - Ющенка, Гриценка, Костенка та Яценюка».

За словами Олександра Колядка, в разі перемоги на виборах Віктора Януковича та мінімального розриву між ним та Юлії Тимошенко тоді можливі певні акції протесту прихильників Юлії Тимошенко. Однак такої кількості людей уже не буде.

«Крім того, такого «морального» права на президентство у Тимошенко уже не буде, тому що більшість прихильників Помаранчевої революції на даний момент є розчарованими. Тому не виключаю можливості навіть «біло-голубого» майдану прихильників Янукоивича», - підсумував політолог.

old_editor, 25.11.2009 14:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини