Українцям будуть колоти по дві вакцини проти грипу в один день

Українців, швидше за все, очікує подвійна вакцинація. Так, керівник Бюро ВООЗ в Україні Ігор Поканевич заявив, що, на думку фахівців ВООЗ, вакцинація проти "каліфорнійського" грипу має розпочатися як можна швидше.

"При цьому ми не повинні закінчувати вакцинацію проти сезонного грипу, її потрібно продовжувати. На сьогодні є дані про те, що можна робити дві вакцини в один день. Тому, враховуючи, що Україна належить до країн, де немає виробництва своєї вакцини, і виходячи з цього, доступ до пандемічного вакцині обмежений, ми закликаємо уряд України продовжити переговори з країнами-виробниками, а також з міжнародними організаціями, включаючи Всесвітню організацію охорони здоров'я", - зазначив він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася до Всесвітньої організації охорони здоров'я з проханням сприяти в забезпеченні України вакциною для боротьби з епідемією грипу.



"В Україні є потреба в пандемічній вакцині. Я хочу, щоб ви допомогли забезпечити нею Україну"
, - сказала вона.

Прем'єр також звернулася до ВООЗ з проханням сприяти в проведенні в Україні інформаційно-роз'яснювальної кампанії про необхідність вакцинації. "На жаль, окремі негативні наслідки вакцинації, які мали місце, потім роздувалися піар-кампаніями. Це призвело до того, що населення негативно реагує на вакцинацію проти грипу та інших інфекційних захворювань", - сказала вона.

Тимошенко підкреслила, що вжиті урядом заходи по запобіганню розвитку епідемії грипу в Україні були своєчасними і актуальними. В результаті загальна кількість хворих за 9 місяців в порівнянні з піковим 2007 роком в поточному році зменшилася 6,279 млн осіб - до 5,316 млн осіб. "Але я не дозволяю розслабиться чиновникам і лікарям, ми повинні бути готові до таких викликів і надалі", - сказала Тимошенко.

У свою чергу керівник бюро ВООЗ в Україні Ігор Поканевич заявив, що ВООЗ вітає звернення українського уряду. "Нам відомо, що Міністерство охорони здоров'я України підготувало лист до ВОЗ про надання пандемічної вакцини. Наступним нашим кроком ми повинні обговорити деталі і логістичні моменти", - сказав він.

ТСН
old_editor, 10.11.2009 13:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини