Тимошенко побувала в Івано-Франківську. Пообіцяла, що область отримає все необхідне, щоб боротися з грипом і лікувати хворих

Вчора прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко побувала з робочим візитом на Івано-Франківщині. Відвідавши обласну клінічну інфекційну лікарню, прем’єр пообіцяла, що уряд ухвалить рішення про виділення близько 2 мільйонів гривень на добудову другого корпусу лікарні на 80 ліжко-місць. Також за її словами, уже сьогодні лікарня буде мати все необхідне обладнання.

А уже о 16-30 розпочалася нарада, в якій брали участь губернатор Івано-Франківської області Микола Палійчук, мери Калуша та Івано-Франківська, лікарі, епідеміологи, заступник міністра охорони здоров’я Володимир Юрченко, голова облради Ігор Олійник та ін.

Голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук у своєму виступі звернув увагу Прем'єр-міністра на нагальних потребах.

«Лікувальні заклади потребують 15 дихальних апаратів; систем мембранної оксигенації - з розрахунку на 5 хворих кожному з 25 лікувальних закладів; 5 реанімобілів; 3 пересувні рентгенологічні комплекси; 15 систем добового моніторингу для реанімаційних відділень; 5 аналізаторів газового складу крові і 3 млн. шт. масок, - сказав у своєму виступі Микола Палійчук, - З резервного фонду Держбюджету отримано медикаменти та витратні матеріали на суму 506,7 тис. грн., в тому числі 19 тис. упаковок препарату «Таміфлю», що становить потребу області на 1 місяць».

Голова обласної ради Ігоря Олійник сказав, що приїзд прем’єр-міністра стане поштовхом для розвитку медичної галузі краю.

«Я пропоную перейти на європейську систему в охороні здоров'я, на закупівлю ліків в аптеках строго за рецептами лікарів, як це є в європейських країнах, зокрема, в сусідній Польщі», - сказав голова облради.

«Нам потрібно переглянути і підхід до створення аптечної мережі, - зауважила Юлія Тимошенко, - Ми зобов'язані створити державну мережу аптек, бо у такий складний час не можемо покладатися лише на приватні аптеки».

Також Юлія Тимошенко дала доручення оплатити додатково понаднормову працю лікарів та забезпечити санітарно-епідеміологічну службу усім необхідним та найновішим.





old_editor, 04.11.2009 14:48



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини