У Франківську при міському суді «Обличчям до людей» працюватиме агенція судових послуг

Уже два роки в Івано-Франківську розвивається «Станіславська правозахисна група», метою якої є розширення доступу громадян до правосуддя. Громадська організація утворилася після розпаду аналогічної львівської організації. Вже з 1 жовтня вона співпрацює з Івано-Франківським міським судом в рамках проекту «Обличчям до людей».

«Наша організація спрямована на просвітлення громадян щодо роботи суду. Ми беремо на себе обов`язок пояснити людям, які до нас звертаються, як потрібно звертатись до суду, чи потрібно, які документи при цьому необхідні, як вірно заповнити заяву, скаргу та інше», – каже Андрій Малетин, голова «Станіславської правозахисної групи».

Працівниками агенції судових послуг є волонтери, здебільшого студенти, які на паритетних засадах готові співпрацювати з судом, допомагаючи людям у вирішенні формальних питань.

«Для волонтерської діяльності тут не обов`язково мати фахову юридичну освіту, потрібен ентузіазм молодих людей й бажання допомогти державі. Послуги волонтера абсолютно безкоштовні», – зауважив голова Івано-Франківського міського суду Андрій Малєєв.

На разі, Агенція закликає до співпраці волонтерів інших організацій, які готові працювати за «дякую».

old_editor, 26.10.2009 14:20



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини