Богдан Гаврилишин презентував в Івано-Франківську свої «дороговкази»

Вчора у Івано-Франківську презентував свою книгу «До ефективних суспільств. Дороговкази у майбутнє» відомий в цілому світі науковець, радник першого президента України Богдан Гаврилишин.

«Ця книга є доповненням видання, що побачило світ у 1976 році. В ньому міститься аналіз суспільних устроїв різних націй, їх порівняння, бачення минулого та майбутнього для України », — говорить Богдан Гаврилишин.

В першому виданні цієї книги автор передбачив розпад СРСР більше ніж за 20 років до самих подій.

«Наші діти повинні мати найкращу освіту, бо освічений народ це шлях до процвітання держави. Я коли потрапив до Канади, то відразу поступив до університету. Мій батько ціле життя хотів, аби я став доктором наук. І я ним став. На усіх візитках підписуюся тільки «доктор» — в пам’ять про батька. Я дуже хочу, щоб наші діти росли здоровими та розумними і маю надію, що в чомусь можу їм допомогти», — сказав Богдан Гаврилишин.

Довідка

Богдан Гаврилишин народився в селі Коропець Тернопільської області у 1926 році. Ріс у простій робочій сім’ї. Після закінчення школи працював лісорубом у Канаді, закінчив університет в Торонто, був директором Женевського економічного інституту, є членом Ради Всесвітньої академії мистецтва і науки, Римського Клубу, Національної Академії наук України.

Одержав п’ять почесних докторатів, був відзначений Золотою медаллю Президента Італійської Республіки (1975), Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (1996) та Орденом князя Ярослава Мудрого (2005) Президентами України. Також Богдан Гаврилишин зробив багато для утвердження пластового руху в Україні.

old_editor, 11.09.2009 14:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини