Судові пристави заманюють боржників через сайти знайомств

У кількох регіонах Росії судові пристави почали застосовувати нову технологію для виконання рішень судів про стягнення коштів з боржників: вони знайомляться в інтернеті з боржником і на першому побаченні заарештовують його майно. Як повідомили в прес-службі Федеральної служби судових приставів РФ, позитивний досвід застосування такої технології вже є в Забайкаллі та Кемеровській області.

Зокрема, в Забайкальському краї судовий пристав з розшуку майна через сайт «Одноклассники.ру» вийшов на боржника і, представившись дівчиною, запропонував йому зустрітися.



«На побачення боржник прибув на автомобілі, який перебуває в розшуку. В результаті на транспортний засіб був накладений арешт», — зазначили в прес-службі ФССП Росії.

Аналогічний випадок був у Кемеровській області. Через той же сайт судовий пристав, зареєструвавшись на ньому під умовним ім`ям, зав`язала знайомство з одним з боржників, який після нетривалого листування запропонував їй зустрітися. На побачення судовий пристав вирушила у формі і на службовій машині.

«Боржник ніяк не чекав появи симпатичної дівчини з «Однокласників» у формі і з метою виконання службових обов`язків, тож був у шоковому стані», — повідомили в прес-службі ФССП Росії. «Нині їм шукаються можливості для погашення заборгованості за виконавчим документом».

У ФССП Росії наголосили, що «такий приклад ще раз свідчить про необхідність вивчення і узагальнення позитивного досвіду... з метою підвищення ефективності роботи служби в цілому»
.

УНІАН

old_editor, 19.08.2009 15:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини