Дитячі майданчики були майже повністю зруйновані — гойдалки заіржавіли і їх здали на металобрухт — Соловей

Лідер Громадського форуму Юрій Соловей відкрив в Івано-Франківську третій дитячий майданчик.

«Багато хто з нас виріс на дитячому майданчику. Адже раніше багатоквартирні будинки проектувалися тільки за умови, що поруч буде збудована зона відпочинку — як для дорослих, так і для дітей. Доглядати за площадками мала міська влада та, власне, мешканці. Утім, ці майданчики за останні десятиліття були майже повністю зруйновані — гойдалки заіржавіли, їх здали у металобрухт, пісок давно не завозився, а на деяких територіях для ігор навіть побудували нові будинки, хоча це і не дозволяється законодавством. Саме тому Громадський Форум розпочав роботу по покращенню інфраструктури і вже встановив три дитячі майданчики», — заявив Юрій Соловей.

Отож, на звернення мешканців міста було встановлено дитячі майданчики за адресами вул. Симоненка 16, Карпатська 10, Миколайчика 17/в.

Важливо, що й самі жителі мікрорайону проявили неабияку громадську свідомість і також активно долучилися до роботи по встановленню майданчика, говорять у Громадському форумі. Одні мешканці допомогли з робітничим реманентом, інші — безпосередньо допомагали активістам організації встановлювати гойдалки, дитячі драбинки і т.п.

Загалом, мешканці будинків поблизу яких встановлювали майданчик надзвичайно позитивно сприйняли цей проект.

«Це дуже добре, що нарешті і в нашому дворі щось зробили для дітей. Бо всі ж забули про малечу. Раніше ми з онучкою ходили в сусідній двір, тепер же і у нашому дворі є майданчик», — сказала мешканка мікрорайону, пенсіонерка Лідія Білоусова.

Одним встановленням дитячих майданчиків проект не обмежується, адже організація також активно допомагає івано-франківським школам та дитячим садочкам, які потребують покращення інфраструктури. Так, у загальноосвітній школі №10 силами активістів Громадського Форуму, спільно з батьками учнів, у одному з класів було замінено старі дерев’яні вікна на сучасні склопакети. У дитячому садочку №19 «Троянда» було встановлено спортивне обладнання на дитячих майданчиках. Подібну роботу громадська організація планує проводити і в майбутньому.



old_editor, 17.08.2009 20:35



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини